© Ribelle Clinic

Trådlyft med PDO-trådar för ett icke-kirurgiskt ansiktslyft

TRÅDLYFT GER LYFTANDE EFFEKT OCHFÖRBÄTTRING AV ANSIKTSFORM

Önskar du finare, jämnare käklinje och mindre hamsterpåsar eller bara ett litet lyft av kinderna? Har du fått filler i detta området men upplever att du saknar lyftet?  Då kanske trådlyft är något för dig!

Trådlyft är en form av icke-kirurgisk ”ansiktslyft” som vi erbjudit sedan 2016. Vår läkare Dr Iman Nurlin använder PDO-trådar som är försedda med små hullingar för att lyfta vävnaden genom en särskild teknik. Trådlyft är oftast en del i en holistisk behandlingsplan för patienter som fått filler, rynkbehandling och där trådlyft är ett fint komplement för de som önskar det där extra lyftet. Populära områden att behandla är längs käklinjen och kinderna där resultaten brukar bli positiva med trådlyft. Trådlyft hjälper även vid så kallade hamsterpåsar, de små fettkuddarna som faller fram vid hakan och skapar marionettlinjer/sura mungipor.  

PDO-trådar är absorberbara och gjorda av ämnet polydioxanon som förs in i huden för att stimulera kroppens produktion av kollagen och elastin, vilket ger en diskret kollagenstimulerande och föryngrande effekt. 

Fördelar med PDO-trådlyft på Ribelle Clinic

  • Förbättrad spänst
  • Förbättrad elasticitet samt reducerar ålderstecken i mellanansikte (kindben och nasolabiala linjer) och nedre delen av ansiktet
  • Lyftande effekt, förbättring av ansiktsform

Behandlingsområden som vår läkare på Ribelle Clinic är ansiktet trots att man kan använda trådar och genomgå trådlyft på kroppen också. Anledningen till detta är för att resultaten är generellt sett sämre än de vi ser i ansiktet. 

Vem är en bra kandidat för trådlyft och vem är mindre lämpligt? 

Trådlyft är lämpligt för de flesta friska personer där effekterna av naturligt åldrande syns eller när man har en önskan att strama upp delar av ansiktet för ett diskret icke-kirurgiskt lyft av ansiktet – utan att behöva genomgå en potentiellt omfattade och dyrare operation. 

Resultatet är individuellt och beror på varje individs förutsättningar och grad av slapphet/volym i ansiktet. Effekten är inte permanent. Vid kollagenstimulerande trådar börjar resultatet ge sig till känna efter ca 2-3 månader och full effekt uppnås ca 6 månader efter behandlingen.

I genomsnitt håller resultatet 6-12 månader (beror på antalet trådar som sätts) men kan förlängas med underhållsbehandlingar.

Trådlyft rekommenderas normalt inte för personer med mycket överskottshud, kalkonhals eller djupa rynkor och veck i ansiktet, då PDO-trådarna helt enkelt inte kommer orka bära tyngden. I sådana fall krävs kirurgi. 

Vad finns det för risker? 

Oftast har man lätt obehag efteråt. Svullnad, ömhet och viss smärta är också vanligt. Ibland får man blåmärken som kan finnas kvar en dryg vecka och vid större trådlyft ses ibland mer svullnad. När man lägger hullingtrådar så kan det strama i huden och musklerna de första veckorna, särskilt när man tuggar eller ler. Infektion eller mer allvarliga biverkningar är mycket sällsynt. 

Ingreppet utförs med aseptisk teknik, du som patient har hårnät och andra hygienåtgärder tas för att minimera infektionsrisken. Det kan också hända att en tråd sticker ut och då behöver man komma in för att åtgärda detta – det brukar handla om att man då drar ut den lilla bit som sticker ut och tråder läker på plats.  Det har också rapporterats om biverkningar i form av ärr och tillfälliga skador på nerver. Inga fall av vävnadsdöd har påvisats varken i Sverige eller internationellt. Med dagens trådar som bryts ner är risken låg för långvariga besvär. En av fördelarna med trådlyft är just att det är färre risker (inga permanenta besvär) än vid kirurgiska ingrepp.

Vad är negativt med trådlyft? 

Effekten är inte permanent och om man jämför med ett kirurgiskt ingrepp, såsom ansiktslyft eller halslyft, så ger kirurgi en större och mer långvarig effekt än ett trådlyft.

Vad använder vi för trådar på Ribelle Clinic? 

Vi har endast PDO-trådar som håller hög kvalitet och internationell standard. Dessa trådar tillverkas under stränga regleringsstandarder och genomgår höga kvalitetskontroller – och uppfyller KFDA, CE, ISO13485  och GMP standarder och krav.

Dessa PDO-trådar som används vid våra trådlyft är av samma typ som används inom kirurgin och består av ett ämne som bryts ner i kroppen efter 6-9 månader men innan dess ger en stimulering i huden som bygger upp nytt kollagen och på så vis åstadkommer ett visst lyft. Trådarna har hullingar som ger ett litet lyft och de använder vi för att lyfta kinder eller käklinjen.

Efter behandlingen

Du får dina eftervårdsråd efter behandlingen och dessa är liknande de vi ger efter vanliga injektionsbehandlingar. Några av de viktigaste eftervårdsråden är att undvika sminkning, intensiv träning och bastubad under de första 1-2 dagarna efteråt. Vanligen kan man återgå direkt till sina vanliga rutiner, inklusive jobb eller hushållssysslor.