Trådlyft och ansiktsåtstramning i Örebro

Vi på Ribelle erbjuder trådlyft och ansiktsåtstramning i Örebro. Vi är den första kliniken i Örebro som kan erbjuda er trådlyft med PDO-trådar. I Asien har man redan under flera år använt sig av trådlyft för att förändra formen på ansiktet. Trådlyft är en estetisk injektionsbehandling som går snabbt, en behandling tar inte mer än 45 minuter. Trådlyft är en bra ersättning för ett kirurgiskt ansiktslyft hos en plastikkirurg. Vi använder oss av PDO-trådar och dessa har en uppstramnings effekt. Denna uppnås genom sin speciella väv och struktur som stimulerar kollagen och elastin syntes. Du ser resultatet inom 1-3 månader. För bästa resultat rekommenderas ett återbesök hos oss inom 2-3 månader för att utvärdera resultatet och se om det behövs en kompletterande behandling. Trådlyft och ansiktsåtstramning i Örebro är även känt som ansiktslyftet du hinner med att göra på lunchen och dessutom slipper du sövas eller få ärr vilket kan vara resultatet av ett kirurgiskt plastikingrepp. Du får istället ett naturligt resultat.
Trådlyft och ansiktsåtstramning innebär att vi kan behandla alla delar i ditt ansikte. Vi kan därmed hjälpa dig med sluttande ögonbryn, förminska dubbelhakor, förändra käklinjer, käkben och ögonområden. Om du är intresserad av att utföra en trådlyft med vill veta mer om det är du välkommen att kontakta oss på Ribelle för en första konsultation. Du får då träffa vår läkare och få svar på dina frågor och funderingar. Därefter kan du välja om du vill boka in en tid för behandlingen.

Trådlyft, V-soft lift

Fördelar med trådlyft

Det finns många fördelar med trådlyft. Om du vill ha hjälp med att förändra formen på ditt ansikte är detta ett bra alternativ. Många funderar på att utföra plastikkirurgiska ingrepp. Dock är det en större risk. Med trådlyft kan du få en bättre effekt på ett säkrare sätt. Andra fördelar med trådlyft är att behandlingen går snabbt. Det tar mellan 30-60 minuter och du behöver inte sövas under tiden. Det gör att du ser resultat direkt och kan be om att en tråd stramas åt hårdare om du inte är nöjd. Du slipper ärr eller andra biverkningar. Det enda du kan känna av är lite svullnad eller blåmärken men dessa är snabbt övergående. Behandlingen är inte heller smärtsam för dig. Resultatet är dessutom snabbare med ett trådlyft än med ett plastikingrepp. Vi på Ribelle använder oss av PDO-trådar. Tack vare det så stimuleras din hud och får en bättre kvalitet. Med trådlyft kan vi behandla alla delar av ett ansikte. Det gör att vi kan behandla käklinjer, kindben, ögonområden, dubbelhakor och sluttande ögonbryn med mera.

Du kan med fördel kombinera trådlyft med andra av våra behandlingar. För allra bästa resultat kan du därmed använda dig av olika typer av ansiktsbehandlingar så väl som injektionsbehandlingar med botox eller fillers. Det ger dig ett fantastiskt resultat i slutändan. Effekten av en trådbehandling varierar mellan 1-2 år och beror på bland annat ålder, hudtyp och vad du har för livsstil. Det kan bli en förkortad effekt om du är rökare eller solar överdrivet mycket.

Hur vet jag om detta är något för mig?
Om du har frågor och funderingar kring trådlyft så är du varmt välkommen att boka in en konsultation med vår läkare då du i lugn och ro får ställa frågor, får information och ökad kunskap kring vad vi kan göra för dig.

Hur går behandlingen till?
Innan behandlingen får du lokalbedövning och smärtlindring/lugnande vid behov. Behandlingen i sig tar cirka 30-60 minuter och utförs genom att placera absorberbara trådar med en nål i subdermal vävnad. Proceduren liknar en injektionsbehandling eftersom man även här jobbar med nålteknik i huden. Tråden är tunnare än ett hårstrå och består av polydioxanone (PDO) som använts i över trettio år inom kirurgi.
Vi planerar alltid in ett återbesök efter ca 2-3 månader för att utvärdera effekten och eventuellt komplettera behandlingen.

När och hur länge kan man se effekten?
Effekten ses inom 1-3 månader och varar i ett till två år beroende på ålder, livsstil och hudtyp. Exempel på förkortad effekt fås av t.ex. rökning och överdriven solning.

Vilka biverkningar finns?
De vanligaste biverkningarna är blåmärken och svullnad, lite klåda och stramhetskänsla i huden första dagarna. Dessa biverkningar är övergående. Det är mycket liten risk för infektioner och allergiska reaktioner. Mycket ovanliga biverkningar är ytliga ärr och utstötning av trådändar, men detta är också ofarligt och kan åtgärdas.

Är det farligt?
Suturerna är ogiftiga och hypoallergeniska för att undvika oönskade reaktioner i kroppen. Resorberbara suturer bryts ned av kroppens enzymer och med tiden försvinner dessa helt.

V SOFT LIFT är CE Certifierad enligt Medical CE class III, KFDA godkänd samt tillverkad enligt GMP.

Kan man kombinera trådlyft med andra behandlingar?
Ja, det är mycket vanligt att man kombinerar olika typer av ansiktsbehandlingar och injektionsbehandlingar (fillers och botox) med trådlyft för att få fantastiska resultat.

Vem får utföra denna behandling?
Det är endast certifierade och utbildade läkare som får utföra denna behandling med V SOFT LIFT.