© Ribelle Clinic

Kemisk peeling i Örebro för alla ansikten - effektfull uppfräschning eller mild hudförbättring

NÅLFRI BIOREVITALISERING - DEN MODERNA SORTENS TCA-PEEL. HELT UTAN NÅLAR ELLER SYRAFRÄTANDE PEELING

TCA + VÄTEPEROXID
Två substanser som interagerar på cellulär nivå och ger huden egenskaper som ej tidigare varit möjliga. Ger ingen ljuskänslighet eller några oönskade sidoeffekter. Upptäckten består i att ha förvandlat TCA från ett kaustiskt (syrafrätande) ämne, välkänt och sedan länge använt i läkemedelsvärlden inom estetisk dermatologi, till ett ämne som inte orsakar denaturering av hudens proteiner utan erbjuder en intensiv biorevitaliserande behandling utan traditionell flagning och social begränsning.

 • Nålfri applicering utan ”frosting”
 • För alla hudtyper och årstider (ingen ljuskänslighet)
 • TCA stimulerar dermis & keratinocyternas tillväxtfaktorer
 • Väteperoxid motverkar syrafrätande effekt och tillåter frekvent repeterad stimulering som förstärker dess effekt
 • Medicintekniskt klassad produkt (CE-märkt klass I) med internationellt patent

  PRX-T33 passar dig som vill förbättra:
 • Rynkor och linjer
 • Torr hud
 • Förlorad fasthet och elasticitet
 • Nedsatt fyllighet
 • Ojämna pigmenteringar
 • Ljusåldrad hud-Bristningar
 • Åldrad hud hals, dekolletage och händer

  Dessutom möjligt att kombinera med en rad estetiska teknologier som boostar, förlänger och förstärker resultat med bl.a.
 • Fraktionerad Laser / Microdermabrasion
 • Injektionsbehandlingar
 • Mesoterapi-Microneedling
 • PRP
 • Microneedling 

  Hur går behandlingen till?
  PRX-T33 appliceras på väl rengjord hud. Den patenterade lösningen appliceras lager för lager för att mätta och nå hudens djupare lager. Behandlingen avslutas med speciell eftervård. Behandlingen utförs som kur om fyra behandlingar med sju dagars intervall för bästa resultat, eller som enstaka behandlingar för en uppfräschande effekt.  Den hudförbättrande egenskapen stiger gradvis efter varje behndling. Efter avslutad kur kvarstår den revitaliserande effekten i upp till 6 månader. Enstaka underhållsbehandling rekommenderas med ca 2 månaders intervall för bibehållen effekt av din genomförda kur.

  Tänk på att:
 • Avsluta eventuell retinolbehandling minst 15 dagar innan behandling med PRX-T33. Efter avslutad behandling kan användningen av retinol återupptas
 • Avstå från behandling med PRX-T33 direkt efter rakning eller vaxning
 • Avstå om du är gravid eller ammande
 • Undvika solen under 48 tim efter behandlingen

DERMACEUTIC MASK PEEL

Maskpeel innehåller 30 procent glykolsyra och 2 procent salisylsyra.
Glykolsyra är en form av alfahydroxisyra (AHA) – naturliga syror som oftast utvinns ur mjökprodukter eller ur sockret från olika växter och frukter. Därför kan dessa syror även kallas för fruktsyror. AHA-syror används i exfolierande hudvård, då de har en egenskap att frigöra gamla, torra, ytligt liggande hudceller i det översta hudlagret och på så sätt stimulera hudens cellförnyelse. Glykolsyra har den minsta molekylstorleken av alla AHA-syror, vilket innebär att den kan penetrera ned i huden bäst.
Salicylsyra är en betahydroxisyra och kan även benämns som BHA (Beta Hydroxy Acid). I hudvård används salicylsyra främst som en exfolierande ingrediens. Den gör att gamla och torra celler i överhuden kan släppa från varandra, falla av och lämna plats för ny och fräsch hud. Mask Peel passar dig som har en oljig och oren hud, och behandlingen assar även dig som vill ha en mildare föryngring av huden. Vi rekommenderar en kur på 4 behandlingar, med två veckor mellan varje behandling. Denna peeling passar alla hudtyper och du kan även kombinera den med antibiotika vid aknebehandling.

DERMACEUTIC MILK PEEL

Milk Peel är en kemisk peeling som innehåller 50 % glykolsyra, 10 % mjölksyra och 4% salicylsyra. Denna behandling är lämplig för alla hudtyper och är en perfekt ”quickfix” innan en fest, eller varför inte ett bröllop! Peelingen ger lyster, mjukar upp linjer, ger mer jämn hudton och jobbar på orenheter. Milk Peels kombination av tre aktiva ingredienser ökar effekten av andra behandlingar, så som microneedling med Dermapen och injektionsbehandlingar med botox eller fillers. Behandlingen kan göras som enstaka, eller en kur med ca två veckors intervall.

 

DERMACEUTIC MELA PEEL

Rekommenderas för dem som vill behandla och reducera pigmentfläckar, melasma (hormonell
pigmentering) och postinflammatoriska pigmenteringar. Mela Peel ska sitta på i 2-6 timmar så man går hem med peelingen på. Några timmar senare sköljer man av ansiktet och smörjar in med K- Ceutic, en reparerande och skyddande kräm. Den ska man smörja med morgon och kväll i 3-5 dagar. Sedan börjar man med MELA CREAM som ingår in priset i denna behandling, värde 1195 kr. Rekommenderad kur 2-3 gånger, men ungefär 4 veckor mellan behandlingarna. 

ENERPEEL

Ordet ”Peel” betyder att skala, flaga eller fjälla. Behandlingen kemisk peeling ger en omedelbar kontrollerad skada på huden, med syfte att ge hudslipande effekt som jämnar ut hudens struktur och ger lyster. Denna kontrollerade skadan skapar också en kedjereaktion som förbättrar och föryngrar huden.
ENERPEEL® är idag helt unika i sin teknologi, då påeelsen är klassificerade som Medicintekniska produkter. Genom att kombinera ENERPEEL® klinikbehandlingar med TEBISKIN® Medicinsk hudvård hemma, så får du resultat mycket mer effektfulla än traditionella kosmetiska behandlingar eller andra AHA-behandlingar!
En behandling eller kur med ENERPEEL® gör det möjligt att effektivt förbättra och behandla följande: 
•    Hudens textur och lyster
•     Djupare rynkor eller fina linjer
•    Pigmenteringar
•    Akne
•    Rosacea 
•    Fet hud
•    Torr hud
•    Ökad fasthet och en hudföryngrad effekt
•    Åldrande händer och nacke

Det finns många olika peelingar, som alla jobbar på olika sett för att nå önskat resultat. Vi på Ribelle Clinic skräddarsyr alla våra behandlingar efter huden och kundens förutsättningar. Behandlingarna kan göras som enskilda, eller upprepas i en kur för bättre effekt. Effekten som  Enerpeel® ger, ökar under flera månader efter behandlingstillfället och skapar en mer varaktigt resultat av behandlingen/behandlingarna. 

Enerpeel® är kraftfulla behandlingar, var därför alltid noga med att följa instruktionerna från oss vid behandlingstillfället. För- och efterbehandling med TEBISKIN Medicinsk Hudvård ger mindre risk, bättre läkning och mycket bättre effekt av behandlingen. Vi rekommenderar kunden att använda sig av dessa produkter för att vi ska kunna garantera effekt och resultat av den kemiska peelingen. För att få bäst resultat och den bästa behandlingen så rekommenderar vi att kunden kommer först på en kostnadsfri hudvårdskonsultation, så att vi bäst kan skräddarsy en behandlingsplan som passar bäst!
Dessa peelingar finns från Enerpeel:
Enerpeel PA – Mot fet hud och aktiv akne
Enerpeel SA – Mot fet hud och aktiv akne
Enerpeel GA – Mot åldrad och torr hud
Enerpeel JR – Mot pigmenteringar och åldrad hud
Enerpeel TCA 25 –  Mot åldrad hud, med pigmenteringar och djupare rynkor/linjer
Enerpeel Neck – Mot åldrande hud på hals
Enerpeel Hands – Mot åldrande hud händer med ev ojämn pigmentering
Enerpeel EL – Mot åldrad hud vid ögon och mun
Enerpeel MA –Mot känslig hud och rosacea

FRÅGOR OCH SVAR OM KEMISK PEELING

Kemisk peeling
En kemisk peeling är ett samlingsnamn för många olika behandlingsformer. Med hjälp av olika typer av syror som appliceras på huden, exempelvis TCA och AHA, så avlägsnar man överstahudlagret. I samband med att hudcellerna avlägsnas, så stimulerar syran samtidigt nybildningen av hudceller.  Det man vill uppnå med att göra en kemisk peeling är en förbättring och en uppfräschning av huden. En kemisk peeling kan utföras på ansikte, hals, nacke, bröst, armar och händer. Du kan göra endast en kemisk peeling, eller kombinera den i andra behandlingar så som Dermapen och klassiska ansiktsbehandlingar. 

Är alla kemiska peelingar likadana?
”Kemisk peeling” är en allmän klassificering för ett antal kemiska behandlingar som används i syfte för för att exfoliera och föryngra huden. Det finns olika styrkor på kemiska peelingar och de ger olika resultat beroende på vilken effekt och resultat som du är ute efter.

Hur lång är återhämtningstiden när man gjort en kemisk peeling?
Återhämtningstiden efter en kemisk peeling beror på vilken typ av peel du gjort, och styrkan av peelingen du har fått. Många kräver ingen återhämtningstid alls, medans de lite starkare kräver mer.  

Är kemiska peelingar dåligt för huden?
Just ordet kemisk kan kanske låta skrämmande, men när det utförs korrekt av en utbildad hudterapeut så är kemisk peeling ett säkert sätt att förbättra din huds struktur och kondition. Många kemiska peelingar använder faktiskt naturligt förekommande syror som finns i olika frukter, och kan därför också kallas för fruktsyror.

Gör en kemisk peeling ont?
Under viss peeling till exempel en behandling med TCA, så känns det mer då syran är stark. Du kommer känna en mycket varm känsla i huden, även en stickande känsla kan uppstå. Under mildare AHA syra peeling, är känslan ett lätt skickande och kliande på huden.

Ska man endast göra kemisk peeling om man har hudproblem?
Det finns kemisk peeling som specifikt inriktar sig på akne, akneärrbildning eller pigmentfläckar. Men i många fall så är den mest populära användningen av kemisk peeling för huden i ansiktet föryngring.  Då man kan jobba på lyster, stora porer och fina linjer så passar kemisk peeling mycket bra för detta ändamål! 

Lossnar all hud i ansiktet av en kemisk peeling?
Tvärtemot vad man många tror så skalas ingen hud bort under en mild kemisk peeling. En kemisk lösning appliceras på ansiktet, och arbetar genom att lösa upp de övre hudlagren. När vävnaden löses upp stimuleras kroppen till att läka, vilket leder till att ny vävnad bildas som mjukare och har förbättrad struktur. I vissa fall uppstår en mild fjällning av huden. Starkare peelingar däremot kan göra att huden flagnar ganska kraftigt.

Kan vem som helst utföra en kemisk peeling?
På Ribelle Clinic är det bara utbildad personal som får genomföra en kemisk peeling. 

Tar en behandling med kemisk peeling lång tid?
Ofta såt tar en kemisk peeling inte mer än 20 minuter. Huden rengörs och en kemisk lösning appliceras, exakt hur lång tid behandlingen tar skiljer sig lite beroende på vilken typ av peeling som används.