© Ribelle Clinic

Vi utför IPL laserbehandlingar. Tar bort oönskad hårväxt, pigmentfläckar, ytliga blodkärl och ger huden en föryngring

IPL LASER FÖR DIN HUD, HÅR, PIGMENTERINGAR OCH YTLIGA BLODKÄRL

IPL står för ”intensivt pulserande ljus”, och detta är ett bredspektrat ljus med flera olika våglängder på ljusstrålarna. Genom rätt filtrering av ljuset, energi och hastighet så värmer de olika strålarna upp vävnaden och påverkar då hårväxt, hudens struktur (linjer, rynkor) och även färg i huden (blodkärl och pigmentfläckar). De olika ljusen (rött och gult ljus) behöver ha ett upptagningsämne som melanin(pigment), hemoglobin ( blod) eller vatten för att kunna fungera då de är de som ljuset söker efter. Ljuset går då via hudytan där det omvandlas till värme, och denna värme sprider sig därefter ner till hudens andra hudlager och beroende på inställning så söker sig ljuset antingen till blodkärl (hemoglobin), hårfolliklar, pigmentfläckar (melanin), och kollagen (vatten). Vad som är viktigt är att hudområdet som ska behandlas inte är för mörkt/solbränt, då kommer ljuset absorberas av hudytan och risken att bränna huden ytligt istället för djupare ner i vävnaden är stor.

Vid behandling av hårväxt så behövs vanligtvis ungefär 6-10 behandlingar. Bäst resultat ger behandlingen om man har mörka strån och ljus hud, då inte pigmenten i huden tar upp något av ljuspulsen. Vid mörkare hud eller ljusare hår krävs det fler behandlingar, och även om man har mycket grov hårväxt. Grått och rött hår går inte att behandla, inte heller om hudtonen är lika mörk som hårstråna eller mörkare.

Mellan varje behandling väntar man ungefär 8-10 veckor. Det behandlade håret försvinner inte direkt efter behandling, utan det tar ungefär två veckor och då lossnar hårstråt från roten.

PL används till:

  • Permanent hårreduktion.
  • Behandling av ytliga blodkärl i ansiktet.
  • Behandling av pigmentfläckar.
  • Hudföryngring.

Att tänka på före, under och efter behandling:

  • Du kan sköta din hudvård som vanligt innan och efter en behandling, men en extra fuktighetsgivande ansiktskräm kan behövas.
  • Huden skall inte utsättas för sol före eller efter en behandling med IPL. Du bör använda solskyddsfaktor 30 eller högre utomhus, och du bör fortsätta att använda hög solskyddsfaktor i 6 månader efter avslutad behandling för att minimera risken för pigmenteringar.
  • Undvik preparat som innehåller retinoider (A-vitaminsyror), samt Brun utan Sol krämer. Dessa ska inte användas före behandling, inte heller om du genomför en kur med täta behandlingar.
  • Ska du behandla hår, raka området samma dag och fortsätt endast med rakning mellan behandlingarna.