© Ribelle Clinic

Vi utför Microneedling med Dermapen i Örebro. Ge din hud en härlig boost & minska hudproblem som akne, porer, ärr, rynkor

DERMAPEN- MICRONEEDLING FÖR EN FRISKARE OCH STARKARE HUD

Dermapen är en avancerad microneedling- behandling, som skapar en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar.  Denna riktade nålbehandling gör upp till 1300 små hål per sekund i huden. Genom denna skada, som huden naturligt vill reparera frigörs tillväxtfaktorer och huden börjar producera nytt kollagen. Under behandlingen så slussas även aktiva ämnen djupt ned i huden med hjälp av nålarna. Resultatet av denna nyproduktion av kollagen är en förbättrad kondition av huden, lyster,  samt förbättrad hudstruktur. 

En dermapen-behandling kan utföras på alla olika hudtyper/ hudtoner.

Vi rekommenderar dermapen till kunder som önskar uppstarmning och hudföryngring samt förbättra

– Pigmenteringar
– Rynkor och fina linjer
– Stora porer, oren hud
– Aktiv akne
– Ärr, av akne, kirurgi samt brännskador

Vi rekommenderar oftast en behandlingskur om 4-6 behandlingar, med 2-6 veckors mellanrum. Antal behandlingar som just din hud behöver bedöms av vår auktoriserad hudterapeut, som kommer sätta upp en behandlingsplan som passar dig och din hud. Behandlingstiden varierar beroende på hur stort område som ska behandlas. Efter en behandling med Dermapen så syns en lätt rodnad och eventuell svullnad i upp till 12 timmar. Då hudens barriärfunktion är tillfälligt nedsatt, så kan man märka det genom fjällning eller en torrare hud än normalt. Efter en behandling så kommer du få råd av vår hudterapeut hur du på bästa sett sköter din hud. Några vanliga tips är bl a att du ska undvika hård fysisk träning, sol/solarium och bastu. Eftersom en Dermapen-behandling skapar mikroblödningar i huden, så är det viktigt att tänka på hygien och rekommenderad hudvård efter en behandling. 

Alla har en indviduell läkning, vilket gör att resultatet blir olika från person till person.  Vi rekommenderar en kur av minst 3 behanlingar för att få ett mer hållbart önskat resultat, men du kan i vissa fall redan se synlig skillnad på huden redan efter 1 behandling. Resultatet kan även bero på ålder och hudens skötsel efter/under en kur med Dermapen. Denna microneedling är perfekt komplement till tina andra behandlingar hos oss och kan kombineras med kemisk peeling, Botox och filler.