© Ribelle Clinic

HÖGTEKNOLOGISKA METODER FÖR ÖKAD SÄKERHET PÅ RIBELLE CLINIC

Säkra och precisa behandlingar är vår högsta prioritet och vi går alltid ett steg längre för att säkerställa din trygghet när du kommer till oss på  Ribelle Clinic. Har du hört talas om att framstående kliniker utomlands använder ultraljudsteknik för att förbättra säkerheten vid  injektionsbehandlingar? Nå, vi på Ribelle är en av de specialiserade estetiska klinikerna som sätter Örebro på kartan och patientsäkerhet i första hand med hjälp av högteknologiska hjälpmedel. 

Vi är självklart först i Örebro och en av de absolut första klinikerna i Norden som har investerat i denna högteknologisk apparat som är en ultraljudsmaskin av kvalitetsmärket Clarius. Dr. Iman Nurlin är en av Sveriges mest kvalificerade och erfarna estetiska läkare som jobbar med ultraljud sedan 2013 och tar din säkerhet på största allvar. 

Här är tre starka skäl till varför vår läkare använder ultraljud som en säkerhetsåtgärd vid specifika injektionsbehandlingar, särskilt när det finns en högre risk för komplikationer:

  1. Djupgående Visualisering: Ultraljud ger oss en detaljerad och djupgående bild av ansiktsstrukturen, vilket gör det möjligt för oss att undvika kritiska områden och säkerställa exakt placering av filler, fillerborttagare och muskelavslappnande medel i de mest känsliga områdena.
  2. Förbättrad Precision: Genom att använda ultraljud kan vi noggrant bedöma djup och riktningar vid behandling av högriskområden. Detta  Resulterar i en förbättrad precision, vilket innebär att vi kan uppnå estetiskt tilltalande resultat med mindre volymer av filler, fillerborttagare och muskelavslappnande medel.
  3. Minskad Risk för Komplikationer: Ultraljudsundersökningar minimerar risken för skador på viktiga strukturer, vilket i sin tur minskar risken för  önskade biverkningar och komplikationer efter både estetiska och medicinska injektionsbehandlingar. Om du vill ha mer information är du Välkommen att ställa frågor till vår läkare i samband med din behandling. Din trygghet är vår främsta prioritet på Ribelle Clinic.

INTERNATIONELLA PLANER & RELATIONER – DR IMAN

Sedan vi grundade Ribelle har vi strävat efter att implementera en ledande roll inom estetisk medicin och specifikt inom estetiska injektionsbehandlingar – inte bara i Sverige, utan även i Europa. Det är lätt att hamna i samma gamla hjulspår där man göra samma saker som man gjorde för 1-3-5 år sedan, utan att faktiskt öka sin prestation och ge dig som kund mer valuta för pengarna. Branschen utvecklas i rasande fart och det är vår skyldighet som medicinskt utbildade att hålla oss uppdaterade. Enligt min mening är det viktigt att utmana sitt hantverk och inte bara nöja sig med ”good enough” – för nästan vem som helst kan göra ”good enough” efter några år i vilken bransch som helst. 

I min strävan att även sätta Ribelle Clinic på kartan, så har mina internationella uppdrag som föreläsare haft en avgörande roll. Vi har haft flera internationella gäster som deltagit i workshops med mig på kliniken och vi får kontinuerligt förfrågan från både nya och mycket erfarna injektionsbehandlare från olika delar av världen! De flesta från Norden, men också från USA, Italien, UK etc. Detta är ett kvitto på att vi gör något som är unikt och något som jag är väldigt angelägen om att fortsätta jobba vidare på och utveckla. Ett led att öka kvaliteten för branschen är I det led som jag för vidare min erfarenhet och kunskap så jobbar jag ständigt och outtröttligt för att lära mig av de främsta i världen.

De senaste halvåret har jag ändrat mina uppdrag och ställt in alla mina utbildningsresor både inom och utanför Sveriges gränser. Alla möten eller utbildningar har ersatts av online-utbildningar, men nu under hösten har jag äntligen tagit upp ett begränsat antal resor igen. Världen, vi på Ribelle och våra kollegor, är redo för och törstar efter ny inspiration och fördjupad kunskap – och vi utvecklar en förbättrad version av den gamla vardagen.

Vad är i pipeline för oss på den internationella fronten?
Sedan i våras har jag fått äran att vara mentor åt sex nordiska injektionsbehandlare i initiativet ”Rising Stars Programme” på uppdrag av Allergan Aesthetics och vi har först nu fått byta ut våra webbaserade möten till fysiska workshops – äntligen! Jag och mina medarberare kommer att fortsätta drillningen av nästa generationens experter! 

För några veckor sedan var jag eventvärdinna tillsammans med Anitha Clemence för det årliga nordiska mötet arrangerat av Allergan Aesthetics – Virtual Fall Meeting 2020 – som live-streamades från oss i Stockholm och från världsstjärnan Dr Raj Acquilla i London, ut till alla hundratals deltagande läkare, sjuksköterskor och tandläkare i hela Norden. Nya liknande möten kommer att äga rum! 

I oktober flyger jag till Bulgarien för att hålla i mina eftertraktade masterclasses i injektionsteknik för några av de mest framstående plastikkirurger och dermatologer i huvudstaden Sofia. Detta blir en av de första internationella träningarna de kommer att få ta del av sedan mars 2020, så det är en ära att få vara på plats.

Denna höst kommer vi också satsa en del energi på de utökade verksamheterna vi har internationellt under 2021 – mer om detta kommer under hösten!

Välkomna att följa med på vår spännande resa! 

FINN DITT LUGN - DR IMAN NURLIN

Det finns forskning på hur långvarig psykisk stress, såsom den vi upplever pga pandemin, påverkar välbefinnandet. Jag brukar föreläsa om vikten av att normalisera stressnivåer då hormoner i kroppen påverkar alla organ (hjärta/kärl, tarmsystemet, hjärnas funktion och t o m huden). Oron som många känner kan för vissa vara paralyserande – då kan man behöva söka professionell hjälp – men för de flesta så räcker det med att bibehålla eller skapa rutiner och finna sitt lugn i stormen. Förutom att hålla god handhygien, isolera sig om man uppvisar sjukdom och undvika stora folksamlingar – så kan man göra annat för att hålla sig frisk. Vetenskapligt stöd finns för att många saker kan leda till att minska ångesten och bibehålla psykisk och fysiska hälsan – utan mediciner. Det kan vara överväldigande att ta tag i alla rutiner, men att göra några förbättringar än inga alls. Några av de tips på saker som har vetenskapligt bevisad effekt:

Rör på dig på något sätt
Promenad i skogen, dansa till din favoritmusik, lätt gymnastik eller stretching i hemmets lugna vrå. Detta frisätter endorfiner, ökar välbefinnandet, minskar stress, kan förbättra sömnen, lindra ångest och depression.

Sov gott!
Återhämtningens tid – då stresshormoner är som lägst och vi samlar kraft för att hantera livet.

Andas och känn efter
Oavsett om det är genom meditation, mindfulness, yoga, tai chi eller en bön – att reducera ångest med dessa metoder kan vara kraftfullt för att må bra på sikt. Bejaka den strategi som fungerar för dig eller testa något nytt.

Mänsklig kontakt och beröring
Detta är livsviktigt! Det är ingen myt att man kan dö av ensamhet och isolering. Om du har någon anhörig som du inte får träffa pga risk för att smitta personen – ring, kör videosamtal och håll kontakten efter bästa förmåga! Kramas med de som är friska/närmaste anhöriga. Dela dina tankar och oro – det kan lindra ångesten.

Ät mer grönt!
En hälsosam kost med mycket grönsaker ger antioxidanter vilket minskar den negativa inverkan som stress kan ha på cellnivå. En sockerrik kost kan öka inflammationen i kroppen och kan bidra till hormonella förändringar. Friterad mat och rött kött är sedan länge känt att kunna påverka hälsan mer negativt än t ex vegetarisk och icke-processad mat. Alkohol i mer än måttlig mängd påverkar både hormoner och organ negativt. Det kan vara klokt att begränsa mängden socker, alkohol och rött kött om man vill ge kroppen bästa förutsättningarna att klara sjukdomstider och långvarig stress.

Fimpa cigaretten
Tobak inducerar inflammation och framkallar många potentiellt cancerframkallande skador i många celler. Om du inte kan sluta helt med tobak – minska mängden. Det finns också stöd att få vid tobaksavvänjning. Enligt läkare som jobbar med intensivvård för COVID19-sjuka patienter så ser man samband att rökare blir sjukare och återhämtar sig mycket sämre. Var rädd om dig och våga be om hjälp – det är tufft att sluta men är möjligt!

 

DEN FULA BAKSIDAN AV SKÖNHETSINDUSTRIN - DR IMAN NURLIN

Varför utsätts årligen hundratals personer för en onödig risk och bedrövliga resultat i samband med skönhetsingrepp? Vi är duktiga på mycket i Sverige, men faktum är att skönhetsindustrin är vilda västern. Den är otillräckligt säkrad och reglerad och de som får lida mest är kunden – som oftast är yngre kvinnor. Detta kan handla om laser-, hudvårds-, filler- och botoxbehandlingar och till och med kirurgi.

Tas det inte på allvar för att det är ett “kvinnoproblem” eller för att man tolkar detta som fåfänga behandlingar och att man skylla sig själv om man råkar illa ut? För att man inte bryr sig om säkerheten av dessa individer som vill ha estetiska behandlingar?

Senaste åren har flera svenska läkare och sjuksköterskor belyst problemet med injektionsbehandlar och varit engagerade i denna fråga. Vi har även lagt fram förslag så att politiker ska få en inblick i allvaret och förhoppningsvis finna en lösning och driva igenom en nödvändig förändring – för att skydda konsumenter/kunder från de allra onödigaste riskerna.

Via våra sociala medier, frågade vi våra följare om de råkat illa ut i samband med en injektionsbehandling. Tyvärr fick vi höra några skräckhistorier. Som om det inte är nog, så har vi stött på många kvinnor genom åren – som får fel diagnos, fel behandling genomförd med fel teknik eller felaktig produkt. I vissa fall även fått hemskt bemötande inom sjukvården när de tvingats uppsöka vård pga komplikationer relaterade till skönhetsingrepp. I många fall vågar den drabbade inte ens ta upp sina komplikationer med den som orsakade skadan eller problemet. För att de skäms över sina beslut och för att de i vissa fall (oftast!) gynnar en olaglig, undermålig verksamhet.

Olagligt och undermålig? På vilket sätt?
– Det finns krav och riktlinjer på hygien (ventilation, rinnande vatten, etc etc). Det är t ex INTE ok att din behandlare inte har på sig handskar när hen handskas med nålar i ditt ansikte (ökad infektionsrisk).
– Din behandlare måste anmäla verksamheten till kommunen och hantera farligt avfall (alla blodiga nålar) på ett särskilt sätt. Många “hemmafixare” saknar tillstånd och tar inte ansvar för sitt avfall.
-Som alla andra verksamheter i Sverige så måste alla näringsidkare (dvs din behandlare som tar betalt av dig) betala skatt. Alla behandlare som kräver kontantbetalning och vägrar ge dig kvitto begår en olaglig och straffbar behandling. Detta gäller oavsett om du går till en legitimerad eller icke-legitimerad person, om det är en klinik eller hemmafixare som extraknäcker med att spruta fillers på sin fritid.
– En del injektionsbehandlare är påhittiga och marknadsför sig tvetydigt eller kallar sig “certifierade” “injicerare”, “läkare anknuten” “master injectors” “skönhetsspecialister” och andra attribut trots att de helt saknar medicinsk kunskap. Så i sak är det korrekt att man kan vara certifierad (dvs fått ett diplom efter en kurs) – men det betyder inte att man är legitimerad läkare, sjuksköterska eller tandläkare med adekvata kunskaper eller nödvändigtvis kan handskas med dina estetiska önskemål.

Vi uppmuntrar våra kunder att höra av sig om man har problem (för undersökning, åtgärd eller ev hänvisning till sjukvård om det så krävs). Olyckligtvis hör och ser vi situationer då vissa s k “skönhetssalonger” hotar att polisanmäla sina missnöjda kunder (ja, du läste rätt!) eller bara vägrar ta hand om de komplikationer som de orsakat. Majoriteten av dessa oseriösa behandlare tar emot kunder hemma, eller på ställen där de är inhyrda någon gång i månaden. Flera av dom saknar medicinsk utbildning och har bara gått en en enstaka kurs. Oroväckande så saknar de beredskap, kunskap och behörighet att skriva ut akutläkemedel (vilket vi tvingas hjälpa till med när deras kunder råkar illa ut!).

Om de inte kunde skicka sina kunder till oss eller andra experter i vår region, hur skulle dessa individer då få hjälp? I fall av vävnadsdöd har man timmar på sig att rädda huden. Detta är alltså en akut situation som kräver åtgärd DIREKT. I dessa fall då utövarna saknar kompetens och läkemedel – är det rimligt att vi på Ribelle Clinic ska behöva omboka våra egna kunder för att dessa utövare orsakar vävnadsdöd, och skickar sina upprörda, rädda, arga och ledsna kunder till oss i desperat försök att rädda upp situationen? Vårt svar: Nej. Punkt slut.

I en del fall kan det bli fina resultat även hos den där nagelteknologen som har ett estetiskt öga, trots avsaknad av medicinsk kunskap. Men, visste du att vi ser komplikationer såsom infektioner, vävnadsdöd och inflammationer med jämna mellanrum? Vad ska då en nagelteknolog göra? I fall då man råkar illa ut som kund, så är det i bästa fall enbart övergående problem – men i enstaka fall så kan det vara ett enormt lidande och en mycket dyr läxa.

Varför pratar vi om detta i ett nyhetsbrev till dig som kanske redan är kund hos oss? För att öka din medvetenhet och belysa att det finns en grupp personer, främst unga kvinnor, som lockas till att genomgå behandlingar. Kanske för att du kan påverka personer i din omgivning – och uppmana dessa att vara rädda om sig själva. Detta är ett stort problem för den som drabbas. En del är lyckligt ovetandes om alla risker som finns och är mer fokuserade på att spara pengar – för det verkar onekligen vara den primära drivkraften till varför man inte går till en riktig klinik och en välutbildad person som jobbar med injektioner eller andra hudförbättrande behandlingar dagligen.

Tack för att du stöttar en verksamhet med legitimerade, certifierade och auktoriserade behandlare som bidrar till ökad kunskap och som vill värna om dig, din säkerhet och där kvalitet, kunskap och trygghet är de starka ledorden sedan 2011.