© Ribelle Clinic

På Ribelle Clinic i Örebro kan du få skräddarsydda behandlingar med botox & fillers

JUVEDÉRM FILLERS – FUKT, STRUKTUR OCH ANTI-AGING PÅ SPRUTA

Vi på Ribelle Clinic är stolta över att använda filler av märket Juvedérm som är världsledande inom facial aesthetics. Det är en produktserie som omfattas om flera olika fillers som är noga framtagna för att anpassas efter din anatomi och behov. Dessa fillers kan användas i ansiktet, på halsen, för ditt dekolletage eller för behandling av handryggarna etc. Juvedérm är känt för att ge mjuka och naturliga resultat vid läppförstoring, mjukar upp djupa rynkor, ge mer definition av kindben, näsprofilen, käklinjen och haka mm. Vi har alltifrån återfuktande skinboosters till volymbyggande fillers kan hålla upptill flera år!

Många av våra kunder är angelägna att förhindra eller bromsa ålderstecken som gör att de ser trötta, sura, arga eller hängiga ut. Hudens åldrande och dess kvalitet påverkar utseendet – både fysiskt och psykiskt. På grund av minskad mängd hyaluronsyra, kollagen och elastinfibrer blir din hud torrare, mindre spänstig samt uppvisar ålderstecken så som rynkor och linjer. Även fettet och skelettet, som minskar i volym och påverkas av tyngdlagen, påverkar ansiktets utseende och form. 

Hos oss kan vi återskapa eller förbättra ditt yttre på ett anatomiskt och säkert sätt. Ämnet som finns i Juvedérm är syntetiskt framställt för att likna kroppens egen hyaluronsyra. Dina ålderstecken kan därmed mildras eller slätas ut.

Kontakta oss på Ribelle Clinic så hjälper vi dig med en konsultation och vägledning inför en behandling. Läs gärna mer om våra fillerbehandlingar längre ner på denna sida!

INJEKTIONSBEHANDLINGA MOT ENVISA RYNKOR, FÖR BESVÄR MED MIGRÄN ELLER SVETTNINGAR

På Ribelle Clinic utförs alla typer av injektionsbehandlingar med botox – både estetiska och medicinska. Genom att injicerar små mängder av ett medel i dina muskler, som bildar rynkor eller anspänningar, slappnar de av och eventuella rynkor slätas tillfälligt ut. Med hjälp detta medel (ibland i kombination med filler) kan du åtgärda rynkor, linjer eller förändringar i ditt ansikte utan att behöva genomgå en plastikoperation. De vanligaste områdena att behandla med antirynkmedel är följande:


– argrynkan (glabella) mellan ögonbrynen 
– pannrynkor, 
– kråksparkar, (ögonrynkor som syns vid leende)
– näsrynkor (bunny lines), 
– gummy smile (leende som visar mycket tandkött), 
– hakans starka muskel (“gropig haka”) 
– käklinje + hals (Nefertiti lift)

Medicinska behandlingar görs för att lindra handikappande svettningar – överdriven svettning i handflator, armhålor eller fotsulor. Vi kan även minska besvär som uppkommer vid tandgnissling eller tandpressning, s k bruxism, migrän samt en del nackbesvär – i syfte att minska smärta och öka livskvalitet. Dessa behandlingar görs efter en noggrann konsultation med läkaren då ni tillsammans går igenom medicinska faktorer som kan bidra och orsaka dessa problem. 

LÄPPAR I ALLA DESS FORMER

Många drömmer om sensuella läppar med bra proportioner och fin volym. Både kvinnor och män kommer för att få hjälp med denna behandling. En del vill ha en diskret ökad läppvolym, utan att läppkonturen ändras, medan andra vill ha synbart större och fylligare läppar, som vid en läppförstoring, för att göra mer intryck eller få mer sensuella drag. 
Vid en fillerbehandling av läpparna kan man markera läpplinjen och amorbågen, förbättra proportionerna mellan över- och underläpp eller öka volymen genom en läppförstoring. Om du upplever att dina läppar är tunna, asymmetriska eller helt enkelt har tappat sin form genom åren, kan du få finare och gladare mun med en fillerbehandling. Med en mindre mängd filler kan vi ge ett mycket naturligt och diskret resultat för att förbättra formen – likväl som vi med mer filler kan omforma och ge synbart ökad volym för att ge dig fylliga läppar om du önskar det. 

Vi brukar kalla våra läppbehandlingar för Läppförstoring Mini, Läppförstoring Natural och Läppförstoring Extra beroende på volym och form. 
Rökrynkor/munlinjer kan också uppkomma med tiden och behandlas med filler och/eller botox beroende på hur dynamiska och djupa linjerna är. Mer om detta kan båda våra injektionsbehandlare berätta om vid din konsultation.

RUNT MUNNEN - SURA MUNGIPOR, RÖKRYNKOR, GUMMY SMILE OCH NASOLABIALA VECK

När det uppstår linjer vid mungiporna kan man se sur, ledsen eller arg ut utan att vara det – något som många inte gillar när de ser sig själva i spegeln. Dessa linjer, även kända som marionettlinjer eller ”surveck”, orsakas bland annat av att tyngdlagen gör att huden i kinderna dras ner samt att hudens kvalitet blir sämre med åren. Man kan med hjälp av en mjuk filler fylla ut dessa veck och även minska kraften i överaktiva muskler (nedåtdragande muskler vid mungipan) med en liten dos botox. Hos en del personer kan dessa sura mungipor hänga ihop med en markant volymsförlust i mellanansiktet – i dessa fall rekommenderar vi en behandling för att ge mer volym åt mellanansiktet snarare än att direkt behandla linjerna vid mungiporna för ett mer naturligt resultat. 

Vare sig man är rökare eller ej kan linjer runt munnen, s k rökrynkor eller munrynkor, uppstå på framförallt överläppen. Det är den cirkulära muskeln kring munnen som orsakar att dessa linjer uppkommer, t ex när man formar ett O med läpparna. Man kan också få en förvärring av dessa linjer då man tappar läppvolym och läppkonturen suddas ut med åren. Det är vanligt att våra kunder beskriver att de en gång haft fylligare läppar men att dessa linjer uppstått/förvärrats när de fått smalare läppar med åldern och att linjerna ger ett ”skrumpet” eller ”snipigt” utseende. Man kan behandla uppkomsten av rökrynkorna samt djupet av dessa linjer med hjälp av botox och filler. Det är inte ovanligt att vi kombinationsbehandlar med både botox och filler i detta område om man har djupa linjer.

Ett leende är bland det vackraste som finns! Personer som inte trivs med hur deras leende ser ut söker ofta hjälp hos sin tandläkare för att korrigera det de upplever är för mycket tandköttsvävnad eller att tänderna är för små/korta i förhållande till det tandkött som exponeras vid ett leende. Man brukar definiera gummy smile med ett visst antal millimetrar synligt tandkött, men det viktiga är hur en person uppfattar sitt leende. Det är få som känner till att man kan behandla detta och många lever med missnöjet över sina leenden i tron om att det inte finns något att göra åt saken.
Historiskt sett har man behandlat gummy smile (synligt tandkött vid leende) med en rad invasiva/kirurgiska metoder – som utsatt patienter för risker som är förknippade med kirurgi. Numera är förstahandsvalet injektionsbehandling med botox och/eller filler om man har vissa förutsättningar.
Om man ogillar att tandköttet exponeras mycket när man ler och detta beror på en överaktiv muskel som drar upp överläppen kan man med botox och i vissa fall även tillägg av filler ge ett väldigt snyggt resultat som gör att man inte behöver dra sig för att bjuda på ett vackert leende.

Nasolabiala linjer löper från näsvingarna ner till mungiporna och är ett populärt område att behandla med filler. Många som söker hjälp med att minska dessa linjer har t ex gått ner i vikt, haft linjerna sedan relativt unga år men upplever att de blivit mer markerade/djupare med åren eller upplever att dessa linjer helt enkelt gör att de tycker sig se äldre ut än de önskar. Nasolabiala vecken behandlas oftast med en medelmjuk filler och en del kan behöva dela upp behandlingen i flera omgångar för att få ett så bra resultat som möjligt.

CONTOURING AV ANSIKTET – TINNINGAR, KINDBEN, HAKA OCH KÄKLINJE

Markerade kindben är vackert och skapar en fin form åt ett ansikte, oavsett om man är man eller kvinna. Höga kindben med fin volym ger feminina och ungdomligt drag likväl som markerade dito tillsammans med en rak och stark käklinje hos en man ger karaktär och förknippas med maskulina ansiktsdrag. Många som sminkar sig är noga med att framhäva sina kindben med contouring, highlighters och rouge – något som förstärker illusionen av fin volym och framträdande benstruktur.
För att förstärka V-formen av ett ansikte – ”triangle of beauty” – kan vi med en stabil filler ge mer volym på rätt ställen och på sådant vis förstärka din ansiktsform och skönhet. 

Det behövas en något större mängd filler för att ge ett synbart tillfredsställande resultat då det är ett större behandlingsområde och du kan vid en konsultation få en rekommendation av lämplig mängd utifrån dina önskemål och förutsättningar. 

En fillerbehandling i denna region ger ofta positiva följdeffekter i nedre delen av ansiktet, vilket förklarar varför vi alltid inkluderar en kindbenskonturering vid ”liquid lifts” dvs en föryngringsbehandling av ansiktet (då ingår behandling av tinningar, kindben, käklinje, haka, nasolabiala veck och ögonregion).

En definierad käklinje och välbalanserad haka samt neutrala tinningar utan tecken på urholkning hör till ansiktsdragen som ger karaktär och är den yttre inramningen av ansiktet. Dessa behandlingsområden är populära bland både män och kvinnor. Man kan få hjälp att skapa en mer markerad och maskulin haka och dominant käklinje eller femininare och slankare ansiktsinramning. Med åldern påverkas vår raka käklinje till att bli mer ojämn och hängig. Man kan börja ana mer framträdande linjer, ”hamsterpåsar” och ett tyngre nedre ansiktsparti – något man brukar beskriva som en inverterad V-form eller uppochnervänt ”triangle of beauty”.
Om man inte önskar göra ett kirurgiskt ansiktslyft kan injektionsbehandlingar vara vägen till ett naturlig uppfräschat utseende och tillfredsställande resultat. Med filler (som ger volym på rätt ställen) och botox (Nefertiti lift) kan man få synbara förbättringar och fantastiska resultat. Vilken metod som är bäst lämpad utifrån dina förutsättningar får du veta vid din konsultation.

RUNT SJÄLENS SPEGEL – TEAR TROUGH, PÅSAR UNDER ÖGONEN OCH KRÅKSPARKAR

I ögonregionen har man har väldigt tunn hud som är känslig för yttre påverkan, stress, sömnbrist, hormonella förändringar och sjukdom – allt detta utöver naturliga processer som volymsförlust i mjuk vävnad och skelett bidrar till ett trött och åldrat intryck. Kråksparkarna (skrattrynkor vid ögonens ytterkant), sluttande ögonbryn, mörka fåror under ögonen (tear trough) samt påsar under ögonen kan behandlas med hjälp av injektionsbehandlingar (fillers och botox). Anpassad filler ger volym och jämnar effektivt till, piggar upp ögonområdet samt minskar mörka ringar medan botox effektivt kan minska/ta bort kråksparkarna och skapa ett ögonbrynslyft. I vissa fall kan en kombinationsbehandling med botox och filler behövas i ögonregionen – resultatet blir en klart piggare blick.

 

MITT I PRICK – NÄSPROFIL, NÄSTIPP OCH NÄSKNÖL

Näsans form är viktig för helhetsintrycket av ett ansikte och många känner inte till att man med injektionsbehandlingar kan få en synbart förbättrad näsform och näsprofil. Man kan inte förminska näsan såsom vid kirurgi, men med hjälp av en filler kan man minska eller helt ta bort ojämnheter, dölja mindre knölar på näsryggen helt eller delvis, ge nästippen en finare form och sammantaget ge en vackrare profil. Har man s k bunny lines (näsrynkor), som uppstår när de smala musklerna på näsryggen spänns och den tunna huden på näsan rynkas vid t ex leende eller kisande, kan behandlas med en dos botox för att minska linjernas uppkomst. 

 

UNDER POLOKRAGEN - HALSEN

Huden på halsen behöver också omsorg för att harmonisera med huden i ansiktet. Efter en viss ålder kan det hända att man lägger märke till linjer och lösare hud på halsen och under hakan, vilket kan göra att man upplever att huden inte alls ser lika fin ut som i ansiktet.
Har man mild till måttligt lös hud under hakan, har oönskade linjer eller starka muskler som kan ge ett ansträngt utseende kan vi med fördel behandla med vår skinbooster Volite (i vissa fall i kombination med PDO-trådar och/eller botox) för att ge dig en finare hals.

VOLYM UNDER HAKAN - DUBBELHAKA

Många människor vill gärna ha en slank haka och hals – antingen feminint elegant eller maskulint definierad käklinje och hakparti utan fettdepå under hakan, s k dubbelhaka. En dubbelhaka kan vara relaterade till olika vävnader, men den varianten med fettdepå strax under hakan är oftast orsakad av övervikt eller ärftlighet och har tidigare endast varit tillgänglig att behandla med fettsugning eller andra plastikkirurgiska ingrepp. Lider man av en mild eller måttlig oönskad dubbelhaka kan fettnedbrytande vara en optimal lösning. Helt utan kirurgi eller lång återhämningstid! Och det bästa av allt – det är permanenta resultat efter en fettnedbrytningsbehandling, precis som vid fettsugning. Behandlingen föregås av en konsultation och därefter tar injektionsbehandlingen inte mer än ca 15-20 min. Det är en icke-invasiv behandling med permanent resultat. Efteråt kan man få blåmärken. Vanligt är även svullnad som varar i några dagar. Upprepad behandling kan göras efter ca 8 veckor. Vanligtvis krävs två till fyra behandlingar, men en del önskar ytterligare behandling för att få en mer dramatisk effekt. Läs mer om fettnedbrytning under rubriken Produkter och tveka inte att kontakta oss om du har frågor kring denna permanenta behandling.

 

HUDKVALITET - SKINBOOSTER

Huden är vårt största organ och i ansiktet utsätts huden för yttre påverkan såsom solens strålar, luftens föroreningar, smink och hudvårdsprodukter som inte alltid är skyddande. Utöver rökning, kost och genetik som också påverkar hudens kvalitet så finns också den naturliga åldersprocessen som bidrar till tunnare och skörare hud. Vi på Ribelle jobbar med hudkvalitet, inte bara via våra hudterapeutiska behandlingar men också med vår skinbooster Juvéderm Volite, som är avsedd för att återfukta ansikte, hals, dekolletage och händer. Med denna skinbooster förses huden med massa fukt och därmed får huden en ökad lyster, fukt och elasticitet. I vissa fall då vi har en mer förslappad hud att jobba med så kompletterar vi behandlingen med PDO-trådar. Våra kunder som lider av torr hud, ytliga linjer, lindriga hudåkommor beskriver en kännbar och synbar effekt efter bara en till tre behandlingar med Volite och en synbar effekt på t ex mild förslappad hud på halsen med PDO-trådar i kombination med Volite. Boka en konsultation hos vår läkare för att lära dig mer och få en bedöming om detta kan vara en passande behandling för dig.