Tandgnissling (bruxism)

Här berättar vi hur Ribelle kan hjälpa er som har problem med tandgnissling. Behandling sker med botox av vår läkare Dr Iman

Tandgnissling och tandpressning är vanliga problem och är tillstånd som uppstå eller förvärras i samband med stress. Tandgnisslare får problem med ömma käkmuskler och nedslitna tänder, men även lida av svårbehandlad och spänningsrelaterad huvudvärk och försämrad sömn. Första steget till lindring är att söka hjälp hos sin tandläkare för utprovning av bettskena.

Råkar man trots bettskena och smärtlindring ändå uppleva besvär med tandgnissling, har överaktiva käkmuskler (kan ses som en förstoring av den stora tuggmuskeln/käkmuskeln) och kanske till och med fått påverkan på käkleden, är man en god kandidat för en medicinsk botoxbehandling.

Skulle du ha detta problem så är du välkommen att vända dig till oss för en konsultation innan behandlingen – då får du tillsammans med vår läkare gå igenom möjligheter och eventuella biverkningar. Själva behandlingen tar ca 10 min att genomföra och du får oftast en markant lindring inom två veckor.