Kindben

Läs mer om hur vi kan försköna kindbenen

Behandlingsomradenkindben

Markerade kindben är vackert och skapar en fin form åt ett ansikte, oavsett om man är man eller kvinna. Höga kindben med fin volym ger feminina och ungdomligt drag likväl som markerade dito tillsammans med en rak och stark käklinje hos en man ger karaktär och förknippas med maskulina ansiktsdrag. Många som sminkar sig är noga med att framhäva sina kindben med contouring, highlighters och rouge – något som förstärker illusionen av fin volym och framträdande benstruktur.

För att förstärka V-formen av ett ansikte – ”triangle of beauty” – kan vi med en stabil filler ge mer volym på rätt ställen och på sådant vis förstärka din skönhet. Det kan behövas en något större mängd filler för att ge ett synbart tillfredsställande resultat då det är ett större behandlingsområde och du kan vid en konsultation få en rekommendation av lämplig mängd utifrån dina önskemål och förutsättningar. Vi kan också ge ett fint och väldigt naturligt lyft åt denna region genom trådlyft – en behandling som inte ger samma volymsökning som en filler ger vilket kan vara önskvärt i vissa fall.

En fillerbehandling eller trådlyft i denna region ger ofta positiva följdeffekter i nedre delen av ansiktet, vilket förklarar varför vi alltid inkluderar en kindbenskonturering vid ”liquid lifts” dvs en föryngringsbehandling av ansiktet (då ingår behandling av kindben, käklinje, nasolabiala veck och ögonregion).