Fillers

Vanliga frågor & svar kring fillers från Allergan (Juvedérm)

fillerswomen

Vi använder de ledande produkterna för våra fillerbehandlingar – Allergans filler Juvéderm® (med den senast utvecklade produktserie som kallas Vycross samt den klassiska Ultraserien) som är CE-märkta och FDA-godkända.

Juvéderm® är ett ledande varumärke ur ett globalt perspektiv, leder forskning inom fillerbranschen och har använts vid över 16 miljoner fillerbehandlingar för ansiktet.

Juvéderm är produktserie med rena hyaluronsyrebaserade fillers, mycket biokompatibla, absorberbara produkter för injektionsbehandling av rynkor. De kan injiceras i hela ansiktet, halsen, dekolletage och på händerna.

Med vårt breda sortiment av fillers kan vi anpassa varje behandling utefter dina behov och önskemål.

Linjer och rynkor kan ge ditt ansikte karaktär och personlighet. Men alla linjer kanske man inte vill behålla och då kan våra fillers enkelt, snabbt och säkert användas för att släta ut linjerna – med ett naturligt resul­tat, så att du fortfarande har kvar ditt eget utseende.

Juvéderm Volbella och Juvéderm Volift är speciellt framtagna för att på ett naturligt sätt skapa fylligare läppar, mer definierade läppkonturer eller en mer mar­kerad amorbåge.

Med åren förlorar vi volymen i våra ansiktsdrag. På ett skonsamt sätt kan vår tjockare filler, som heter Juvéderm VOLUMA, återskapa förlorad volym i de områden där det märks mest. Du kan också få en tydligare definierad haka eller mer markerade kindben med hjälp av denna produkt.

Varför behövs fillers?
Huden förändras i takt med att vi åldras. Ett av de viktigaste ämnena i huden är hyaluronsyra som binder vatten och därmed hjälper till att fukta huden inifrån och att skapa fyllighet och struktur. När vi blir äldre försämras hudkvaliteten på grund av minskad mängd hyaluronsyra, kollagen och elastinfibrer. Allt det här gör att huden blir torrare, spänsten börjar försvinna och det är då ålderstecken som linjer och rynkor börjar synas. Juvéderm fillers, som liknar kroppens egen hyaluronsyra, kan injiceras och därmed tillföra ny fräsch hyaluronsyra så att de ålderstecken man inte vill behålla – mildras eller slätas ut.

Vad kan Juvéderm göra för mig?
Juvéderm finns i flera olika varianter som på olika sätt kan framhäva eller förbättra ditt utseende. Oavsett om du vill föryngra din hud, släta ut rynkor, återge förlorad volym i ansiktet, markera konturer eller definiera läpparna så finns det en lämplig filler för dig och dina behov.

Behövs bedövning?
Alla våra fillers har inbyggd bedövning, vilket gör att behandlingen brukar upplevas som relativt smärtfri. Vi erbjuder även en bedövningskräm precis före behandlingen om så önskas.

Hur länge syns effekten med Juvéderm?
Resultatet av en enda behandling syns omedelbart och varar mellan ca 4-18 månader – hållbarheten påverkas av typ av produkt, kroppens egna ämnesomsättning, rökning, solning mm. Med en ny behandling inom 3-9 månader efter din första behandling, kan den synliga effekten med Juvéderm hålla i sig betydligt längre. Efter en läppbehandling kan en återbehandling behövas efter 4-6 månader.

Hur kommer jag att se ut direkt efter behandlingen?
Eftersom behandlingen är snabb och inte något kirurgiskt ingrepp kan du utan större besvär återgå till ditt normala liv direkt efter en behandling men räkna ändå med att du kan få några reaktioner som är relate­rade till injektionen. Det är vanligt att man blir röd, svullen, öm eller får blåmärken i området som behandlats. De här reaktionerna försvinner vanligen av sig själva inom en till tre dagar. Efter en läppbehandling kan du vara svullen något längre. Andra reaktioner kan i sällsynta fall vara i upp till två veckor. Du bör alltid diskutera dina tidigare eventuella behandlingar och sjukdomar med vår läkare i samband med råd­givningen före behandlingen. Vår läkare kan också ge mer information om eventuella reaktioner.

Läs mer om våra behandlingar under respektive område (meny) samt om våra produkter på www.juvedermfillers.se.